söndag 22 januari 2017

ALL AT ONCE

Vecka 3 har varit lite kaotisk och jag har mest velat gömma mig under täcket. Därför har bloggen blivit lite lidande. Kursstart och planering inför framtiden fick mig att tappa balansen lite och jag har inte mått särskilt bra, som det blir i perioder. Men jag har iallafall haft en supertrevlig helg!


Jag träffade Nathalie över en lunch på Storken i fredags. Jag gjorde henne boho-chic med tovig fläta och hårband :)


Lunchen gick över till promenad vid ån och sedan mot Stadsträdgården. Såhär fin var Nathalie!


Jag kände mig fransk med basker och med Nathalie vid min sida!


Fyrisån va <3 


Min mest irriterade min. Pratade med någon inkompetent från vårdcentralen...


I lördags åkte vi ut på tur!! Till Fjällnora. 


Vi åkte långfärdsskridskor och himlen var fantastisk. 


Ibland kanske inte vintern är så tokig ändå.. tänkte jag! 






söndag 15 januari 2017

SATURDAY IN STOCKHOLM

I lördags var jag i Stockholm för att först träffa gamla vänner och för att sen gå på en slags fest / öppet evenemang / exhibition kind of thing på Moderna Museét.

Här är lite bilder!



Först mötte jag upp Isabelle på Hötorget. Vi gick till Vetekatten för att vänta in Emma. Det blev cappucinos för oss alla, med kardemumma- och kanelbullar! (Älska fika)


Jag och Emma sa hej då till Isabelle, och vi fortsatte mot Hermans för en vegansk superlunch. Tog tydligen inga foton inne på Hermans, men utanför såg jag detta träd med videkissar på, blev chockad! Videkissar kommer väl mycket senare???? hashtag climatchangeisreal....



Efter lunchen med Emma mötte jag upp andra vänner som gått samma kurs som jag (hållbar utveckling A) under hösten. Vi skulle på ett event på Moderna Museét som hette Acclimatize. Det var ett event som skulle undersöka hur kreativitet och konst kan inspirera till att skapa en mer hållbar framtid. Det var olika framträdanden, panelsamtal och workshops. Vi gjorde dessa masker!




Det fanns inga programblad, så det var svårt att hänga med i vad som hände. Detta var något slags dans/scenframträdande som avslutades med att en man låg och skrek fasansfullt på golvet. Det gav mig tyvärr inte jättemycket. 







Men att hänga i shoppen var kul!
Jag hade på mig en ny favorittröja jag hittade på Röda Korset förra veckan. Älskar färgen! Och ett par jättegamla jeans som jag hittade på en loppmarknad i Berlin när vi tågluffade efter studenten.

Det var en bra lördag i Stockholm. Jag hänger inte där jätteofta, även fast det är nära. Kanske får försöka bli lite bättre på det. Fast jag älskar Uppsala.

Om eventet på Moderna är väl det samlade intrycket intressant, konstigt, svårt, förvirrande och rätt kul. Drar mig ofta för att gå på sådana event då jag får känslan av att inte höra till, eller att det känns läskigt liksom. Det är väl ett problem då det kommer till konst ibland, att det faktiskt kan bli exkluderande. Jag tror att konst kan ha olika effekter, men att ifall syftet är att bjuda in till ett samtal om miljö och vilja påverka, bör en kanske satsa på att förklara lite tydligare, möjligtvis med ett programblad. Det är liksom trist att gå från ett event och känna sig lite trög. Jag hoppas att det inte var det som var tanken. 

fredag 13 januari 2017

MATCHING THE SUN

Gult är en sån fin färg! Egentligen vill jag ha gult på mig jätteofta, men det gäller ju att hitta en bra gulfärg till din hudfärg och att plagget känns bra liksom. Och det händer inte alltid. Jag undrar hur mycket gula kläder det görs egentligen, det lär ju inte ens vara hälften så många som svarta plagg!

Igår hittade jag iallafall världens mysigaste, gula tjocktröja som ska rädda mig i januari och februari. Den har liksom en varm gul färg som jag tycker jag passar i!












Min roomie Nor tog dessa bilder på mig så jag bara spammar loss med alla i superstor storlek här i bloggen, för jag tyckte de blev så fina!

För övrigt är det fredag, det var sol på förmiddagen (sen orkar ju inte solen mer), och vi ska dricka lite öl ikväll på nation! Det ser jag fram emot. Glad fredag you all! 💛

torsdag 12 januari 2017

EVERYTHING GREEN

Jag mår som bäst när det är sol och grönt. Våren är min prime-time då jag älskar livet och mer än gärna springer ut på en springtur och skuttar av lycka. Då känns det nästan overkligt att allt kan vara så underbart. Och just nu kan jag inte ens hitta den känslan i mig hur långt in jag än söker.

Mina sätt att överleva vintern (med betoning på överleva) är att vattna mina gröna växter och försöka hålla dem vid liv. De gör mig påmind om att det kommer en tid då allt är grönt. Jag försöker också befinna mig ute en liten del av dagen då det faktiskt är ljust. Det är extra svårt när jag har föreläsning just under de timmarna, men oftast går det ju att svänga ut på lunchen.

Till våren ska jag odla massa nya växter och grönsaker. Jag längtar så mycket!
Dessa är växter i vår lägenhet just nu.

En Aloe Vera - en kaktusväxt som inte verkar behöva särskilt mycket vatten. Den är glad och grön för tillfället!



En Monstera som är jätteglad för tillfället! Den verkar gilla mycket ljus, så jag har satt den i vårat fönster som ger mest ljus genom dagen.

Min avokadoplanta som säkert börjar vara ett halvår gammal snart! Jag har toppat den två gånger för att den inte ska bli för lång utan några blad. Tänk så fantastiskt att det kan komma en växt ur en avokadokärna?! Det fiffiga är ju att kärnan stödjer upp växten väldigt bra!


Elefantörat är en favorit! Så gulliga blad och den har växt otroligt mycket under hösten. Den har en riktig stam och allt nu. Och hela tiden kommer det små små nya blad upp ur jorden. Som att flera nya växter växer i samma kruka!

Kastanjeträd och en Clusia köpt på Ikea. Vet väldigt lite om dessa, men de verkar glada iallafall, och då är jag också glad! 

Jag ska dock lägga till att de flesta växterna ägs av Hanna, min vän och hyresvärd. Men jag sköter om dem som att de vore mine beeebisar. Allt det gröna har en så fantastisk lugnande effekt också. Everything green 💚💚💚

måndag 9 januari 2017

CONFESSION - OM TRANSPARENS

Ibland kommer det krypande en känsla. Det känns som att jag låtsas bry mig om miljön och låtsas vilja göra en skillnad. Att miljömedvetenheten bara är ett svepskäl för att få lägga upp bilder på mig själv och få likes.

Det händer att jag går in på H&M eller Monki och köper något där. Det händer. Inte så ofta numera, men det händer. Och jag känner mig som en dålig människa direkt. Jag vill inte gå ut med var kläderna är från på min instagram för jag vill inte verka falsk. Men samtidigt är det ju det som gör det falskt, att inte vara transparent med brister och förbättringssidor hos mig själv.

Jag vill inte bara visa perfektion eller bara rätt. Det är inte så verkligheten ser ut och jag brottas mycket med det då jag lägger ut bilder, för samtidigt är det läskigt och svårt att erkänna att jag inte är så pass bra som jag önskar att jag var. Verkligheten är svår, samhället är skapat så att det ska vara svårt för oss att göra rätt val och det finns knappt några rätt val inom klädkonsumtion! Samhället matar oss reklamer ständigt och vi påverkas, vare sig vi vill eller inte. Instagram och bloggar är många bara en annan typ av reklam. Det är svårt att inte vilja köpa kläder på budgetkedjorna när du är student och allt du tycker är fint och billigt finns lättillgängligt där inne. Därför tänker jag att min instagram skulle kunna vara på samma sätt, fast tvärtom! Alltså att en påverkas av min instagram, att vilja köpa mer second hand eller åtminstone blir lite inspirerad. Kanske det påverkar på det viset att mina följare börjar fundera kring sina konsumtionsvanor. Det är svårt att säga vad det faktiskt leder till, men jag vill tro att det gör något bra.

Vad en kan försöka göra, och som jag verkligen försöker hålla mig till är att bara köpa det jag verkligen vill ha ifall jag ska handla från en affär som inte säljer så bra saker, och tänka efter många gånger innan jag köper ett plagg. Det gör troligtvis att du kommer ta bättre hand om plagget för att du tycker om det väldigt mycket, och att du i slutändan köper färre saker. Det blir en mer kvalitativ garderob!

Här kommer några bilder på mig i kläder från diverse budgetkedjor:

Dessa jeansen är från Monki och jag älskar katter! Köpte dem för någon månad sedan (på black friday, jag veeet vad hemskt), Jag har iallafall använt dem supermycket och älskar dem!

Både tröjan och byxorna är från Monki. Byxorna är ganska tunna och därför lite svåra att använda nu på vintern, men har en väldigt fin rostorange färg och ett fint kostymfall! Tröjan är ju bara så 70s att den var ett måste! 

Vit t-shirt från monki (väldigt bra att ha under second handklänningar!) och H&M 70talsjeans som jag sytt in lite för att få en mer tajt passform över låren. Använder dem extremt mycket nu i vinter. Så bekväma och varma!

Detta är ju en lite dålig bild, men linnet är från Zara, dock en present jag fått! Till det har jag mina svarta jeans som jag sällan tar kort med då jag egentligen tycker att svarta jeans är lite tråkigt plagg. De är från Monki iallafall! 

Denna blus är från Zara. Jag kommer inte ihåg när jag köpte den, men den har hängt med länge iallafall. Tycker den är superfin och har den gärna på fest!


Både tröjan och kjolen är från Monki. Kjolen köpte jag för över tre år sedan då jag bodde i Paris. Den har en sån fin form men känner mig inte alltid som jag i den. Plus lite tajt i midjan, inte superbekvämt! Tröjan köpte jag nog i våras eller tidig sommar på grund av färgen. Den är liksom den finaste mörkturkosa ni kan tänka er och går fantastiskt ihop med orange och rostrött (som är lite av favoritfärgerna!)

Byxorna köpte jag senast jag var i Frankrike. De är från C&A och i princip som ett par långkalsonger med bakfickor. Jättebekväma och jag tar gärna på mig dem dagar då jag har mensvärk! Resten av outfiten är second hand!


Återigen de rostorangea kostymaktiga byxorna från Monki.Resten av outfiten är second hand. 

Jeanskjol från H&M och halvpolo från Bikbok. Tröjan har jag använt extremt mycket, tyvärr börjar den bli lite sladdrig. Dålig kvalitet. Ska inte köpa från Bikbok igen så att säga.

Denna FANTASTISKA klänning köpte jag också när jag bodde i Paris för tre år sedan på H&M. Har väl haft på mig den en 2-3 gånger kanske, men ångrar inte köpet en sekund. Den är så himla vacker. Den har ofta fått hänga på en galge i rummet som en slags inredning. Tror det är dags för det igen ! 

Godisbikini från H&M. Vem behöver inte en godisbikini?? (plus, lite svårt med bikinisar från second hand...)

Not Your Bae-baddräkt från H&M. Alltså bästa baddräkten!! Ångrar EJ.

Ett set från H&M. Har mest använt byxorna för att toppen är lite svår. Kan liksom inte lyfta armarna i den. Och inte ha på en kofta ifall det är kallt. Men gillar den jättemycket och gillar att bära set. MER SET till folket!

Detta är också en fantastisk klänning från H&M som jag köpte någon gång i våras. Den är ljusblå, jättemjuk och har en helt fantastisk rygg. Bästa klänningen någonsin. Längtar tills det blir sommar igen och min favoritfärg åter kan bli ljusblå. 

Sådär. Det var de jag hittade. Inte supermycket ändå.. Och jag gillar de flesta av kläderna väldigt mycket. Det är nog helt okej. Confession is made.